2soft
Promovarea culturii etniei Hutsul în regiunea transfrontalieră România-Ucraina
Cod proiect: 2SOFT/2.1/10

Comunicate de presă

COMUNICAT DE PRESĂ 23.02.2023, Bistra

COMUNICAT DE PRESĂ 23.02.2023, Bistra

COMUNICAT DE PRESĂ 23.02.2023, Bistra

Primăria Bistra anunta incheierea implementării proiectului „Promovarea culturii etniei Hutsul în regiunea transfrontalieră România-Ucraina”, proiect finanțat prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 (ENI Grant). Cod proiect: 2SOFT / 2.1 / 10, semnat pe 5 februarie 2020.

Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Consiliul Local Rakhiv din Ucraina.

Obiectivul general privind conservarea patrimoniului cultural si istoric in cele doua localitati partenere, a fost atins, reabilitandu-se integral Casa Memorială Havrelo Klempus din Bistra si Amfiteatrul Burkut din Rakhiv.

Obiectivele specifice: creșterea capacității de cooperare în domeniul promovării valorilor culturale între România și Ucraina, prin reabilitarea a două monumente culturale reprezentative pentru cultura Hutsul, de pe ambele părți ale graniței si creșterea gradului de conștientizare în regiunea transfrontalieră România - Ucraina cu privire la importanța păstrării și promovării patrimoniului cultural și istoric au fost atinse, realizandu-se 2 evenimente culturale de schimb pentru ansamblurile etnice reprezentative Hutsul si un site web bilingv cu tur virtual al Casei Memoriale Havrelo Klempus și Amfiteatrul Burkut ce contine traditii, obiceiuri ale hutulilor si un instrument de analiza statistica a datelor. Site-ul web este accesibil de pe computere sau dispozitive mobile, http://www.hutul-cult.ro/

Date

23 Februarie 2023

Tags

Comunicate

Acest website a fost produs cu sprijinul Uniunii Europene.
Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi co-finanţat de statele participante în program.

Conţinutul acestui website intră în responsabilitatea Comunei Bistra şi nu reflectă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020.